„Jak nie marnować żywności – VII B”

„Jak nie marnować żywności  – VII B”

Tuż przed feriami zimowymi  roku uczniowie klasy VII B (wych. p Anna Barańska) przygotowali i zrealizowali  lekcję na temat:

„Jak nie marnować żywności”

Uczniowie zostali podzielenie na 4 tematyczne grupy:

  1. Mięso i wędliny
  2. Owoce i warzywa
  3. Pieczywo
  4. Nabiał 

Każda z grup przygotowała materiały do plakatów jak przetworzyć nadmierną ilość żywności, aby jej nie zmarnować, pojawiły się przepisy na wykorzystanie jej w nowy atrakcyjny sposób.

Uczniowie poznali przyczyny prowadzące do marnowania żywności oraz zasady, które pozwolą na racjonalne gospodarowanie żywnością oraz jej wykorzystanie .

Wszystkie grupy zaprezentowały swoje ciekawe prace w formie plakatów.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s